Hur dum kan man bli?

Hej kära läsare!!!

En vecka går så otroligt fort! Ibland för fort och ibland tar den aldrig slut. Detta är en vecka som tar slut innan den börjat. Om jag ska sammanfatta veckan fram till skrivande stund är det sjukgymnastik och inställda besök, morotssoppa och Sussan o Ronja, samt ett besök fyra elever från mediautbildning i Malmö, samt Totte som kom in.

Eftersom medialinjen var här i 4 timmar i eftermiddags, och gjorde diverse fotograferingar - så är det med förväntan jag ser fram emot resultatet. När ni läser det här är det antagligen fredag... eller lördag... eller söndag... eller måndag.. osv. I alla fall så står Rullstolsdoktorn o Hubert redo för att svara på alla edra frågor.

Första frågan:
Kära rullstolsdoktorn, varför är blod rött?
/ Sven Pettersson, Munka-Ljungby

Svar:
Kära Sven Pettersson i Munka-Ljungby; denna fråga är så djävla dum! Skulle mjölk vara blå? Skulle vatten vara grönt? (Kan dock vara brunt ibland, då det är rost i ledningarna). Så jag kommer inte svara på denna fråga. Jag blir så djävla förbannad! Hubert viftar med gälarna och undrar vad detta är för dum fråga.

Fråga 2:

Kära rullstolsdoktorn, vi vill ha ett tips om hur man kan hindra att drabbas av maginfluensa i dessa förkylningstider.
/ Ulf-Kent & Ewa Swinhufvud, Vik (på Österlen)

Svar:
Det enklaste rådet vi kan ge är att stanna inne och ta semester från alla eventuella jobb. Umgås inte med någon. Vill ni ha frisk luft, så kan ni ju öppna ett fönster. Risken är ju då att ni kan bli ännu mer förkylda.
MVH
Rullstolsdoktorn o Hubert


Fråga 3:

Om man e i stan o de blåser så djävligt, vaska man då ta o hålla i??

/ Stefan Joseph Erland Green, Höör


Svar:
Jag och Hubert har funderat om du är så intelligent egentligen? Det enda roliga med denna fråga är egentligen den ort där du kommer ifrån. Deras hemsida är hoor.se. Annars tycker vi att frågan var så djävla korkad. Är du säker på att du inte är släkt med Sven Pettersson i Munka-Ljungby?


Med de här högst dumma frågorna, och de intelligenta svaren, tackar jag och Hubert för den här veckan. Redaktionen för bloggen (TG o MF) tackar också, och önskar alla en trevlig helg.


Rökning dödar

Hej vänner!

Åter till bloggandet, som idag utförs av Totte (den gode TG) på uppdrag av Mange den allsmäktige. Idag har förberedandet av projekt  Studio Pink fortskridit - just nu håller golvet på att slipas.. nästan (i våra huvuden i alla fall). För tillfället sitter Mange och Daniel på berget och äter pizza i Manges vardagsrum. Sverige förlorade precis kvartsfinalen i handboll mot Deutschland. Scheise.

Dagens föreläsning av TG:

Om man tittar på hur en del äldre människor reagerar när de hör talas om att någon (som jag t.ex... Mange också för den delen) är vänsterhänt blir de en aning misstänksamma. Varför?, har jag undrat. Det har genom minutiöst forskande visat sig att det tidigare inte ansågs vara fint att använda sig av vänster hand - snarare missfostervarning. Denna uppfattning kan ha sitt ursprung i att Jesus sades sitta vid Gud faders högra sida i himmelriket. Alltså - att använda sig av vänster hand var fel, kanske t.o.m. ett tecken på ondska. Indeed, idag på italienskan (jag läser italienska på folkuniversitetet) visade det sig att vänster på italienska är sinistra - vilket osökt fick mig att tänka på det engelska ordet "sinister" - olycksbådande. Jag påpekade detta för min italienskalärare, och hon kunde intyga att min uppfattning var korrekt. Hon berättade att när hon växte upp sade hennes mamma åt henne att hon inte borde använda vänster hand. Hennes mormor hade t.o.m. vid något tillfälle sagt att vänster var djävulens hand. Skrock, naturligtvis - men det är intressant att forska i ett ords historia... anser jag.


Rulle Rullstol har fått ett akut fall av diarré idag, och kan därför inte medverka i dagens blogg. Förhoppningsvis är han tillbaka nästa gång.


Dagens visdomsord bjuder för ovanlighetens skulle Mange på:
Om bulldozern fått motorstopp, går det bra med handkraft!

Vi önskar alla en 3vlig helg, och hörs nästa vecka!

Hejhej!


haj haj

Hej kära läsare!

Förra veckan var väldigt stressig, och det kommer närmsta veckan också vara. Därför kommer det ingen blogg förrän på fredag, då rullstolsdoktorn åter är i gång. Alla frågar kan skickas till: rullerunder@hotmail.com.

Kära vänner, kan även berätta att psyket är i topp, värken pratar vi inte om, för texten kan då verka stötande på känsliga människor.

I alla fall tänkte jag ge er ett litet visdomsord av den gode TG:
Tiden är en stor läromästare, men oturligt nog tar den livet av sina flesta elever.

Tack för idag! Vi ses åter på fredag, då kommer även en bild på den välkända blommiga fisken Hubert att läggas ut. Antagligen kommer en liten surprise också att läggas upp.

JAG HATAR MÅNDAGAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HEJ KÄRA LÄSARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NY VECKA OCH NYA PROBLEM?SKÖNT ATT DET SNART ÄR FREDAG!. DETTA SKRIVES PÅ SÖNDAGSKVÄLLEN MOT NORMALT PÅ MORGONKVISTEN? ORSAKEN ÄR ATT JAG HAR DAGEN FULLBOKAD MED AKUPUNKTUR,TRÄNING ,LÄKARBESÖK OCH DET ÄR LIKA FULLBOKAT PÅ TISDAG OCH ONSDAG? JAG KONSTATERAR KRASST ATT FÖR ATT VARA SJUK MÅSTE MAN VARA FRISK?.
HELGEN SOM VARIT HAR BARA FÖRSVUNNIT,HADE EN TANKE ATT HA LITE P O P MYS ILÖRDAGS(PILSNER O PORRFILM)DET BLEV INTE ENS ETT HEDERLGT HANTVERK?HELT PLÖTSLIGT ÄR DET SEN SÖNDAGSTID OCH DAGS ATT HOPPA I SÄNG.VILKET JAG FAKTISKT TÄNKER GÖRA NU!.

VI HÖRS PÅ TISDAG.

KRAM / MANGE
KOLA I KUVERT!

HEJ ALLA LÄSARE!!!!!

DÅ ÄR DET ÅTERIGEN FREDAG! DAGARNA GÅR SÅ FORT SÅ MAN KNAPPT HINNER TÄNKA.
I SKRIVANDE STUND TUGGAR JAG KOLA SOM JAG HAR FÅTT I BREV MED POSTEN,LITE HÅRDA,MEN JAG VAR FÖRVARNAD,MEN SMAKEN ÄR GUDOMLIG.DET ÄR MIN KÄRA SÖTA LILLA SYSTER SOM TÄNKER PÅ SIN BROR,I GÅRDAGENS BLOGG BEKLAGADE JAG MIG ÖVER MINA FÖRDYRADE UTGIFTER OCH BAD ER SÄNDA BIDRAG,KOLOR GÅR BRA,MEN DOM KAN ORSAKA ÄNNU DYRARE UTGIFTER OM MAN BEHÖVER GÅ TILL TANDISEN FÖR ATT MAN TUGGAT I SÖNDER KÄFTEN. KAFFE O KOLA ÄR EGENTLIGEN EN RIKTIG BRA BÖRJAN PÅ DAGEN,REKOMMENDERAS VARMT,STRUNTA I FIBERBRÖDET O I STÄLLET TUGGA KOLA.

VECKANS RULLSTOLSDOKTOR O HUBERT(BLOMMIG MJUKISFISK) KOMMER HÄR!!!

KÄRA LÄSARE!!!VI HAR FÅTT EN HEL UPPSJÖ AV BREV OCH KOMMER HÄR ATT TA UPP TVÅ!!!! !!

KÄRE RULLSTOLSDOKTORN O HUBERT!!!
FRÅGA:::

JAG  UNDRAR OM MYTEN STÄMMER ATT MAN KAN SE PÅ MAGEN VILKET KÖN DET BLIR PÅ BABYN?

UNDRANDE GRAVID TROLLHÄTTAN BO!!!!


SVAR:

HEJ DU KÄRA GRAVID FRÅN TROLLHÄTTAN!
JO ,DET STÄMMER I VISSA FALL. MEN DET SÄKRASTE SÄTTET ÄR ATT LYSSNA PÅ BEBISENS AKTIVITET I MAGEN. MER AKTIVITET=POJKE. FLER SPARKAR=FRAMTIDA FOTBOLLSSPELARE HÖGA LJUD =OCKSÅ EN POJKE,FÖR HAN BLIR ARG FÖR ATT HAN TAPPAR SKIFTNYCKEL DÅ HAN MEKAR MED BILEN.
LÅGMÄLDA LJUD OCH SPARKAR=FLICKA,DÅ DENNA KOMMER ATT TYCKA OM ATT PYSSLA MYCKET SAMT SY VIDRIGA BYXOR.
VÄNLIGEN RULLSTOLSDOKTORN O HUBERT.

NÄSTA FRÅGA TAR UPP ETT HELT ANNAT ÄMNE O ÄR LITE DIFYST SKRIVEN:
FRÅGA:

JAG HAR SVAMP ÖVERALLT,HJÄLP MIG!!!
UNDRANDE KÄND SÅNGERSKA.

SVAR:KÄRA UNDRANDE KÄND SÅNGERSKA.
DET FRAMKOMMER INTE AV BREVET VAR SVAMPEN FINNS?
ÄR DET UTOMHUS TYCKER JAG ATT DU SKA TA DIT EN TRYFFELHUND ELLER EN HUND SOM ÄR TRÄNAD FÖR ATT HITTA KANTARELLER. DETTA REKOMMENDERAS DOCK INTE OM DU STÅR PÅ SCEN, DET KAN BLI MYCKET PINSAMT. MEN DET BÄSTA I DITT FALL ÄR NOG ATT BESÖKA APOTEKET.
LYCKA TILL

NU ÄR DET SLUT FÖR DENNA VECKA O BLOGGEN ÄR STÄNGD TILL MÅNDAG MORGON
TILLS DESS EN TREVLIG HELG!!!!!!!!!!!!!!

DAGENS VISDOMSORD::
JAG KAN INTE RÅ FÖR ATT DINA BRÖST PEKAR PÅ MINA ÖGON.

MÅNGA KRAMAR / MANGE


TOAPAPPER!

HEJ ALLA LÄSARE!!!!

EFTER MOGET ÖVERVÄGANDE MED RULLE RULLSTOLSDOKTORN O HUBERT FISK HAR VI GEMENSAMT BESLUTAT ATT DERAS SPALT KOMMER PÅ FREDAGAR.

I DAG HAR JAG FULLT UPP! FÅR BLA BESÖK AV KUSIN PER O GUDFAR LARS FRÅN BORÅS O DIV SMÅ ÄRANDEN.
MEN JAG TÄNKER TA UPP DE FÖRDYRADE AVGIFTERNA MED FÄRDTJÄNST:. EN LOKALRESA HAR GÅTT UPP MED 6KR PER RESA, OCH ÅKER MAN SOM I MITT FALL MINST TVÅ RESOR OM DAGEN BLIR DET EN HEL DEL. DESSUTOM HAR MAN KUNNAT ÅKT FÖR LOKAL TAXA NÄR MAN SKULLE TILL SJUKGYMNASTIKEN,DEN HAR NU HÖJTS TILL 40KRONOR ENKELL MOT INNAN 18KRONOR. JAG ÄR INTE ENSAM OM ATT HA DET SÅ HÄR,MEN KÄNNER ÄNDÅ ATT DET MÅSTE SKRIVAS.

NU FINNS DET NÅGON SOM LÄSER MINA INLÄGG OCH VET HUR MYCKET JAG FÅR UT VAR MÅNAD OCH TYCKER ATT DET ÄR YNKLIGT ATT JAG KLAGAR,OKEY,JAG HAR UT LITE ÖVER 11000 PER MÅN,MEN DET HADE JAG DEFINITIVT INTE DET FÖRSTA  ÅRET JAG VAR SJUK VILKET HAR RESULTERAT I FÖRDYRADE OMKOSTNADER.
ATT JAG FÅR UT DET JAG FÅR IDAG,MEN 09 FÅR JAG MINDRE IGEN.BITTER JAG,NEJ NEJ,JAG FÖRKLARAR BARA KRASST HUR DET ÄR,JAG KAN INTE RÅ FÖR ATT JAG HAR FÅTT EN HJÄRNTUMÖR( MEN DESTO GLADARE ATT DEN GICK ATT OPERERA,)FAST JAG HADE JU INTE PLANERAT ATT DET SKULLE BLI SÅ HÄR.
NI SOM KÄNNER ATT NÅGOT MÅSTE GÖRAS FÖR ATT RÄDDA MANGE KAN SKICKA ERA BIDRAG MED TEXTEN POPSTJÄRNA I NÖD TILL MAGNUS MANGE TACK FORSLID,LANDSKRONA SÅ KOMMER DET MED STÖRSTA SANNOLIKHET FRAM. NI SOM KÄNNER MIG MYCKET VÄL KAN RINGA OCH FÅ MITT KONTONUMMER.
JAG AVSLUTAR DAGEN INLÄGG MED DAGENS VISDOMSORS SOM DENNA GÅNG ÄR EN SJÄLVUPPLEVD HÄNDELSE DÅ JAG JOBBADE PÅ ETT ÄLDREBOENDE.

DAGENS VISDOMSORD:
KASTA INTE BAJS PÅ NÅGON UTAN ATT FÖRST DELAT UT EN RULLE TOAPAPPER.

VI HÖRS IMORGON

KRAM / MANGEAJAJAJ

HEL ALLA LÄSARE!

IGÅR VAR JAG MED OM MIN FÖRSTA AKUPUNKTUR!INGEN KUL ERFARENHET PÅ MIN ÄRA.
JAG HAR I OCH FÖR SIG INTE MOT SMÄRTA,MEN DÅ I FORMER SOM JAG SJÄLV VÄLJER,TYP PISKRAPP
MEN DÅ KAN MAN AVBRYTA NÄR DET INTE KÄNNS OK,SÅVIDA UTÖVERSKAN INTE VILL GE IGEN FÖR ALLA BRUSTNA FÖRHÅLLANDE. ATT HA ETT ANTAL NÅLAR INSTUCKNA I KROPPEN VAR INGET FÖR MIG,MEN HJÄLPER DET E DET VÄRT DET,JUST NU HÅLLER JAG MED LENA PH NÄR HON SJUNGER"ONT,DET GÖR ONT,DET GÖR ONT".

EFTERSOM DET FORTFARANDE KÄNNS RÄTT REJÄLT,SLUTAR JAG HÄRMED FÖR IDAG,MEN KOMMER ÅTER IMORGON,OCH DÅ ÄR DET ÅTER DAGS FÖR RULLSTOLSDOKTORN O HUBERT ATT SVARA PÅ ERA FRÅGOR.
JAG SKA AVSLUTA DAGENS BLOGG MED DAGENS VISDOMSORD SOM ÄR FÖRKNIPPAD MED EN HÄNDELSE JAG RÅKADE UT FÖR FÖR NÅGRA MÅNADER SEDAN

DAGENS VISDOMSORD:

OM NÅGON KOMMER FÖR ATT GRÅTA OCH UNDRA VAD SOM BLEV FEL
ÄR DET BARA FÖR ATT RENSA SITT EGET SAMVETE OCH INGET ANNAT.

KRAM / MANGE

ANTARRKTIS

HEJ KÄRA LÄSARE!!!!!

JAG ÄR PÅ G KÄNNS DET SOM(PSYKISKT) I ALLA FALL MED DET ANDRA ÄR DET TYVÄRR SÄMRE STÄLLT.
I SKRIVANDE STUND ÄR MIN VÄRK SÅ  GENOMTRÄNGANDE,SOMJAG TROR EN NAKEN PERSON FRÅN BAHAMAS SKULLE KÄNNA SIG PÅ ETT IS BLOCK I  ANTARKTIS.
DEN PERSON SOM HAR SKRIVIT ELAKA KOMMENTARER SITTER NU INSPÄRRAD I EN MÖRK CELL,O DÄRFÖR FORTSÄTTER JAG OBEMÄRKT. TIS KL 15 SKA JAG PÅ AKUPUNKTUR,INGEN VET OM DET HJÄLPER MIG,MEN DET ÄR I ALLAFALL VÄRT ETT FÖRSÖK.

JAG HAR VARIT UTE MED ELRULLEN IDAG,VILKET JAG INTE HAR GJORT PGA VÄDRET,DET VAR NOG INGEN HÖJDARE IDAG HELLER TROTS ATT VÄDRET KÄNDES OK. JAG FRÖS INTE DIREKT MEN SLIRAD ÄNDÅ RÄTT DUKTIGT PÅ VISSA STÄLLEN. NU TÄNKER JAG TA EN KVÄLLSBULLE,BAKADE NÄMLIGEN I MORSE,RESULTATET BLEV RIKTIGT BRA. HÄR FÖLJER RECEPTET PÅ MANGES FRUKOST BULLAR A`LA HAVRE


3DL HAVREGRYN
7-9DL VETEMJÖL
ITSK SALT
2MSK SIRAP(LJUS)
1 PÅSE TORRJÄST
100 GRAM SMÖR
4DL VATTEN

BLANDA ALLA TORRA INGREDIENSER ÄNVÄNDS TORRJÄST MÅSTE VÄTSKAN VARA LITE VARMARE ÄN LJUMMET
BLANDA ORDENTLIGT,JAG SJÄLV HAR LITE PROBLEM MED ATT KNÅDA DEGEN RIKTIGT,MEN DET KLARAR NI GARANTERAT.FORMA TILL BULLAR O UPP PÅ PLÅTEN,LÅT JÄSA I CA 2TIM 175 GRADER I 30MIN BRUKAR BLI BRA.KLART

VI HÖRS I MORGON
KRAM/MANGE


Kränkt Mange

Hej alla läsare!
Först vill jag tacka för den stora uppslutningen och alla mejl jag fått till min nya punkt i bloggen (rullstolsdoktorn). Kommer att svara på frågorna så smångingom. Dock inte idag, jag tänker ta upp en annan sak.

I lång tid är det någon som gått in under kommentarer och skrivit kränkande sådana. Inte alla, men några är spårade. Hade två val, att antingen sätta in bild på förövaren eller polisanmäla. Jag har polisanmält. Det kommer inom kort dimpa ner ett brev i någons brevlåda. Jag vet att det har förikommit intrång på flera bloggar, bevis finnes.  Kommer ett erkännande från vederbörande är jag villig att ta tillbaka min anmälan. Nog om det, hoppas det ska ta slut.

Kram Mange.

P.S. Såhär djävla enkelt ger jag mig inte, om någon vill att jag ska sluta. Då startar jag istället 1000 rosa bloggar. Ny blogg kommer i början på veckan, då jag har lugnat ner mig. D.S.

Knappnålar o var

Hej mina vänner!

Först och främst vill jag önska alla mina kära läsare en riktigt god fortsättning, och hoppas att 2008 blir riktigt bra för er... ja, för mig också, naturligtvis. 2007 har rent ut sagt varit ett djävla skitår, med min mors bortgång i juni som toppen av ett isberg. Julen har däremot varit hur trevlig som helst, jag har firat med min bror, och vi har haft det riktigt mysigt tillsammans, och kommit fram till att nästa år skiter vi i julskinkan, och äter bara lamm istället. Det här lammet smakade som tur var inte som cardigans. Min sommarplanering bestående av dijon-senap, basilika, persilja - blev hur somrigt som helst, i det här djävla s.k. vintervädret.

Det här året kommer jag, som nyårslöfte, lova att uppdatera min sida minst 3 ggr i veckan. Eftersom det är nytt år, kommer jag även ha nya inslag. Nyhet för året är: fråga rullstolsdoktorn. Eftersom jag gått en kurs över julen i detta ämne, och min kära medarbetare är Hubert Fisk - en blommig mys-fisk, som jag fick som 1-åring. Vi kommer att svara på allt mellan himmel och jord. Våra största intressen är hur man hottar upp rullstolar, och frågor kring varför blommiga fiskar ska ha cykelhjälm är något som kommer stå oss varmt om hjärtat. Naturligtvis får ni också ställa oss frågor ang. sex och samlevnad. Vi svarar så gott vi kan. Vid svårigheter att svara, får jag naturligtvis hjälp av Queer Dogs. Jag vet att jag även har en bror och en syster, som jag i nödfall kan ringa - om det kommer så långt som "ring en vän". Era frågor kan ni mejla till rullerunder@hotmail.com. Inga frågor är för dumma! Bara svaren, kanske. Första brevet kommer från Johan i Kölvattnet.

Fråga:
Hej Rulle rullstolsdoktor!
Jag är en 45-årig kille som har fullt med akne i ansiktet. Vilket är det bästa sättet att bli av med dem?

Väldigt varigt undrande
Johan

Svar:
Käre Johan!
Jag förstår ditt problem - fullt ut. Då min kära medhjälpare som heter Hubert har fullt med blommor över hela kroppen, förstår jag hela ditt problem. I ditt fall är det naturligtvis bäst om du använder en knappnål, och sticker hål på dem, så att varet sprutar. Helst steril. Och det ordnar du lätt genom att elda den med en tändare, eller koka den. När varet har kommit ut, och det står som en fontän i rummet, föreslår jag att du pluggar igen med Karlssons klister.

Med all lyckönskan

Rulle rullstolsdoktorn och Hubert Fisk

Tack för idag, kära läsare! Vi hörs igen inom det snaraste. Glöm inte att skicka in frågor!

RSS 2.0