STÄNGD

HEJ MINA VÄNNER!
JAG HÅLLER MIN BLOGG STÄNGD TSV PGA MIN KÄRA MODERS BORTGÅNG.
JAG KOMMER IGEN
KRAMA DINA NÄRMASTE, MAN VET ALDRIG HUR LÄNGE MAN FÅR HA DOM HOS SIG
PÅ ÅTERHÖRANDE: MANGE

Trött Mange

Hej mina vänner!
Idag är det en sådan dag att jag är trött som en osmörjd dörr?. Jag har varit i Lund men jag kunde lika väl valt Landskrona eftersom jag lyckats dubbelboka. Pga datafel i färdtjänstcentralen satt jag i telefonkö i över en timme, ilund tränade jag så hårt att jag somnade i hissen?,blev väckt av en trevlig dam i sjuttio års åldern som frågade om jag ingick i hissen,jag blev rädd så jag rullade som bara den. Ska lägga mig nu(jag vet att jag är 39).

vi hörs i morgon!!

dagens visdomsord: TVÄTTTAR DU MOBILEN I TVÄTTMASKINEN SUDDAR DU INTE BARA UT MINNET UTAN DU FÖRSTÖR HELA DJÄVLA MOBILEN????????

TILL JEPPSON: Hade hellre köpt ett par snygga träbonnar,men kan tyvärr ej ha sådana just nu:

Efterfest

HEJ VÄNNER!

Jag hoppas att er midsommarhelg har varit bra. Själv har min nog varit den lugnaste på tjugo år, jag bara tog det lugnt, åt sill o sov. Midsommardagen var inte heller så händelserik, var i väg en runda till Borstahusens marknad, pratade lite skräp med mina marknadsvänner, o vad jag ängtar tillbaka ut. När jag väl kom hem fick jag besök
av en av mina allra bästa vänner o hans dotter, mycket trevligt.

Nu är det ny vecka och nya saker på g. Skall i väg 25/6 till Landskrona eller Lund, jag har glömt var, minnet sviktar ibland, det enda jag vet är att det är kl 14, hur det gick får ni läsa i morgon.

Eftersom ni antagligen känner att ni har ätit för mycket följer här lunch och middagstips

Manges enkla bondomelett:

Omellet på två ägg (kan ni inte grundreceptet på omelett tycker jag ni ska strunta i lunchen),
överbliven nypotatis efter helgen, rädisor, lök, och ansjovis efter smak. Till ätes två skivor grovt bröd.

Middagstipset är Manges snabba varma mackor:
Fyra skivor fullkorns bröd, 4skiv lättost, 4skiv skinka, tomater, chilisås och senap.
Har ni ingen smörgåsgrill - så köp en.

Ha det bra mina vänner, vi hörs i morgon

Dagens visdomsord: Glöm inte att stänga fönsten när det regnar.

Hobbyfärg

HEJ VÄNNER!
Nu stundar snart midsommar så vi väntar med lunch o middagstipsen tills måndag.
I dag har jag varit och shoppat med Magdalena på Center syd, det blev några linnen och lite t-shirts, bra nu i sommartider, jag får inte glömma att berätta att det blev även ett par gummitofflor, tyvärr inte rosa men jag kan ju låtsas. Väl hemma så har jag i stort sett bara talat i telefon, samt gett mig ut i regnet för att hälsa på min mor tvärs över gatan. Radion har gått varm i bakgrunden då jag lyssnat på sporten, det blev iaf ett poäng till randigt(bättre än inget).

Jag hoppas att ni får en riktigt skön midsommar o ta det nu lugnt med mineralvattnet. Själv tänkte jag ta det lugnt, men det har jag sagt i tjugo års tid,och det har brukat sluta i framstupat sidoläge, kan se om jag kan ändra på det i år. Eftersom det är helg håller jag bloggstångt fram till söndagkväll.
Än en gång GLAD MIDSOMMAR!!!!!!

Dagens visdomsord: Glöm inte att sätta i papper till printern?

Derbyfest I råå

Hej vänner!

Innan vi fortsätter med Manges bantarskola del 3, så måste jag recensera derbyt mellan Råå och Fortuna. Fin inramning, mycket folk och skitväder. Domarna var sämre än sämst. 1:a halvlek slutade 0-0 efter lika uruselt spel från båda parter.

Fortuna tog ledningen med 0-1, vilket var helt djävla orättvist. Sen blev det 1-1, och till slut gjorde Råå 2-1 i sista minuterna. En rätt dålig fotbollsmatch, men kul med så mycket folk man inte träffat på jättelänge. Har inte varit på en Råå-match på 1&½ år.

Nu åter till Manges bantarskola. Träning kan vara så många olika saker. Du tränar t.ex. varenda morgon du går upp ur sängen; du gör en halv situps när du går upp och en när du lägger dig. Skämt åsido, bara du rör dig så är det bra träning.

Det är bra att äta en rejäl frukost bestående av müsli (gärna müsli som du har blandat själv), havregryn, rågflingor, russin, ja, allt som du tycker om. Bred ut ingredienserna i en långpanna, 175 grader i ugnen, 3 msk vatten. Får absolut inte stå inne för länge - 7-8 min brukar bli lagom. Fil eller yoghurt efter smak. Gärna en yoghurt eller fil med låg fetthalt och låg sockerhalt. Gärna 2 knäckebrödsmackor. Du kan hoppa över smöret och ta mjukost direkt. Köp dock inte 0,1% fett, för den är så djävla äcklig. Ta istället 8,9% fett.

Imorgon blir det lunch- och middagstips. Ha det bra så länge! Vi hörs.

Dagens visdomsord: Glöm inte sätta på ljuset om du kör bil.


Nicke Lilltrolls funderare uteblir pga för lite kaffe, den ersätts istället med Nicke Lilltrolls statusrapport:
"Spelet är nu i startgroparna, och det absolut största är gjort. Nu återstår programering och finlir. Det kommer finnas en länk till spelet på bloggen."
Om ni inte har förstått det så är det Mange-spelet vi pratar om.


Tottes bubblare: Varför måste man säga PÅ Råå? det tänker inte jag göra, dom är inte finare än några andra. Samma med Limhamn. Det borde heta i Råå och i Limhamn.


Röd gymnastikmatta

Hej mina vänner!
I dag fortsätter manges bantarskola!

Igårdagens bantarskola tog jag upp hur viktigt det är att tömma tarmen,och hur viktigt det är att äta många mål om dagen,det är även bra att tugga alger för då hindrar man kroppen att ta upp onödiga gifter, det är även viktigt att man följer11 tim regeln dvs att det får inte gå mer än 11 tim mellan sista måltiden och första så glöm nu det här tramset att man inte får äta efter kl 18.

Det är även viktigt att man tränar,jag som sitter i rullstol brukar göra min träning på min gymnastikmatta
100 sittups delat på fyra på morgonen och lika många på kvällen. Bäckenlyft är en annan bra övning,glöm bara inte att knipa ordentlig när ni lyfter rumpan från marken. Fortsättning följer i morgon

Dagens visdomsord: Tvätta gärna dina sedlar i tvättmaskinen men torktumla dom INTE.

Ha det,vi hörs imorgon,då har jag varit på derby mellan Råå o Fortuna i div5 och ni kommer att få en detajleradredovisning av matchen.

Tomtespel

Hej mina vänner!

Jag mår sådär, men jag kunde ju mått sämre. Jag hoppas ni mår bättre, och jag hoppas att ni har köpt alger, och tarmpreparat, för det är viktigt att tömma tarmen innan man börjar banta, för att minska risken för jojoeffekten. För allt nytt slagg läggs på det gamla, osv, osv, och till slut blir man skitfet.

Ni har nu börjat läsa en bit av MT-metoden. Konceptet är enkelt. Ät egentligen det du vill, men ät med förstånd. Byt ut de produkter som går att byta ut, och ät många gånger/dag. Det går inte att äta på morgonen, och sen skita i det förrns på kvällen. Om så du bara äter en apelsin, så är det ett mellanmål.

En annan viktig punkt är att det absolut inte får gå för fort. De här dunderkurerna man hör talas om - "tappa 5 kilo på 3 veckor" - det är bara bullshit! Du går ner dina 5 kg, men du går opp 10! Nä, följ MT-metoden rakt upp och ner, så lovar jag dig att du kommer gå ner - inte fort, men du kommer gå ner.

I början går det mer, sen mindre och mindre. Det beror ju också på hur mycket vatten man har i kroppen. Själv går jag ner ca 0,4-0,7 kg/vecka. Nu blev ni nyfikna, va? Fortsättning följer imorgon.

Dagens visdomsord:
Glöm inte att låsa ditt hus, och se till så du inte har låst huset utan att ha nyckel.

Nicke Lilltrolls funderare:
Varför köper man dubbel-ostburgare, dubbel pommes, och cola light?

Tottes bubblare:

Vad kommer hända om 6 min hemma hos Mange? ... hohoho. det börjar verka kärlek, bannemej..


0,1% fett

Hej vänner

Hoppas ni har haft en riktigt skön helg. Själv har inte min helg varit så djävla munter. Min kära moder blir bara sämre och sämre, men man får ta läget som det är, och flickorna som är där gör ett jättejobb. Mitt humör är väl inte det allra bästa, men det får vi skylla på läget. Om man ska prata om nåt positivt, så blev jag jätteglad över att jag fick ett sms från Jeppson. Har även fått ett par telefonsamtal med hesa kvinnoröster som sagt att "vi vill ha din kropp", och då kommer man outsökt att tänka på den gången när man spelade på Seglarpaviljongen med min kompis Lättyoghurt 0,1% fett. Vi hade spelat klart, och stod och pratade med min syster och hennes kompisar, och skulle ta upp min cigarettask, och fick ett par kvinnliga tanga-trosor i handen. Min syster och hennes kompisar tyckte det var äckligt, det höll jag med om, så jag slängde trosorna i papperskorgen. På kvällen när jag kom hem ringde en tjej som frågade mig om jag haft nytta av hennes trosor. Jag undrade om det var ett sjukt skämt, annars borde hon ta kontakt med psyk.

Jag lovade er bantartips, och ska ni följa med i MT-metoden (Mange Tack) så ger jag er en dag till att ladda upp, för ni kanske inte hann handla alger och tarmX i hälsokostaffären i helgen. Jag är inte säker på vad jag ska rekommendera för recept, det ni kan räkna med i alla fall att det blir något med ordet Mange.

Ha det bra, vi hörs imorgon.

Dagens visdomsord:
Ät inte upp din hunds mat.

Rosa tofflor

Hej mina vänner!!!!!!!!

Jag får klara mig själv idag då Totte o Nicke Lilltroll strejkar för att mina glasspinnar e slut, har erbjudit dom citronglass, men tydligen duger inte det. Nåja det e ju bra träning det här, synd bara att jag ska behöva ha sån här djävla verk, tabletterna hjälper i viss mån, men det känns lite jobbigt att behöva knapra 25-30tab dagligen för att få må lite bättre, nackdelen e att jag blir så trött.

Igår var jag ute med min vän Mats, jag har arbetat som hans ledsagare och vi har haft hur kul som helst, det e svårt o inte tycka om en kille som trots sina handikapp verkligen försöker leva livet. Vi tog våra elmopeder och körde ut till borstahusen o fikade, ett o annat mopedrace blev det på vägen.

Idag började dagen bra, jag ringde och bokade min färdtjänst, blev bemött av en silkeslen stämma. Tjejerna på centralen är verkligen gulliga, bara synd att det inte alltid klaffar som man vill.

Det blir ingen blogg förrän på söndag kväll, eftersom jag har annat att hitta på, men därför tycker jag att ni ska få en liten låttext att fundera på.

Hon har ett jobb som ingen annan vill ha,
men hon har ett sätt som får alla att må så bra.
Hon sprider glädje vart hon än går -
strör socker i variga sår.
Hon har rosa tofflor, rosa tofflor på

hon har rosa tofflor, rosa tofflor - vart hon än går x2


Dagens visdomsord:

Tvätta inte cigaretterna i tvättmaskinen.


Vi hörs på söndagkväll, mina vänner. Ha en väldigt god helg!

Glöm inte att krama din granne!

OBS: Glöm inte bort Manges bloggar nästa vecka, för då kommer jag lägga ut bantartips och meny, dag för dag. Publiceras efter kl. 20 på söndag.

Ni kan redan nu gå till hälsokostaffären och inhandla en påse alger, en bra tablett för att tömma tarmen, så ni inte jojo-bantar, för det vill vi inte, eller hur?

För 4:e gången på 3 dagar ringer en telefonsäljare från en handarbetstidning och vill sälja en prenumeration. Då är frågan, är det bara för att jag har rakat av skägget, eller tycker han att jag behöver lära mig handarbete?


Svin-impad

Hej allihopa!

Jag är egentligen deppad, men för tillfället är jag skitglad - för Nicke Lilltroll har gjort ett linne och en t-shirt och broderat Mange-gubben mitt på. Jag är svin-impad!

Nu åter till gårdagens text, naturligtvis handlar det om min nya dörr. Min gamla var 80 cm och den nya är 130, och naturligtvis handlar det om min elmoped. Okej, det är elmobilernas amerikanare, så helt fel var du inte, klasskompisen till min syster.

Så nu känner jag att jag måste ut och ragga brudar, för de kan inte säga nej till den här snygga Mange-looken. Bild kommer imorgon, måste hitta en skön pose också.

Dagens visdomsord:
Man måste ha nål och tråd för att sy.

Nickes funderare:
Spöken kan gå genom dörrar och väggar, men varför ramlar de inte igenom golvet?

Tottes bubblare:
Varför längtar man efter jordgubbar ett helt år, för att sedan föräta sig på dem efter 10 min, vid första plockningstillfället?

Snygge, bantade Mange-tvättbrädemage!

image9


Ambulans

Hej vänner!

Idag är en sån dag med jävlig värk, så jag har åter anställt Totte redaktör, och Nille håller just nu på att gå och damma i mitt hus (obs: där jag inte kommer åt). Eftersom mina sista bloggar har varit rätt dystra, tycker jag det är dags för en liten positiv blogg.


Idag har jag försökt fördjupa mig i mitt musikprogram på datorn. Jag har haft besök av Lars kantor, så jag kom en bit på vägen. Om nu alla tror att mitt skapande har försvunnit, efter att jag blivit sjuk, så har ni helt jävla fel. I och för sig vill jag inte spela ute, eftersom jag inte spelar så bra gitarr, men tillräckligt för att skapa nya texter. Här kommer en av dom, jag kommer avslöja låtens titel och orsaken tills imorgon. Hade varit roligare om ni hade kommentarer och funderingar, på vad jag egentligen syftar på med den här texten.

In och ut
Ut och in
Hålet är för litet.
Den är för stor.
Inget är som förr -
Mange har en ny dörr.
Bankar och slår.
Slår och bankar.
Hålet blir större.
Jag kommer in.
In och ut.
Ut och in.
Går som i en dans
Inget är som förr -
Mange har en ny dörr.

Dagens ordspråk är hämtat från arabiskan (dock översatt):
Tålamod är nyckeln till framgång.

Dagens visdomsord:
Glöm inte att tina maten innan du äter.


Nicke Lilltrolls funderare:

Varför kommer pizzan snabbare än ambulansen?


Tottes bubblare:

Varför hade folk skrattat åt mig om jag gått på stranden i kilt?


Tack för idag, vi hörs åter imorgon!

Under tiden får ni hålla tillgodo med min halv-sexiga bild, här nedanför.


PS. Har fått många konstiga förslag sen igår, då jag tillkännagav att jag var singel. Bl.a. har där gömt sig en massa pensionärer bakom min häck, och skrikit i min häck - "I want your body!". Därför ska jag nu chocka alla med en porrig Mange.


DS.


PSS. Jeppson - jag är en popstjärna! Glöm inte detta. Oavsett vad som händer så har denna stan bara en enda riktig popstjärna, och som du säger - det är Mange Tack (brukar tänka på detta när jag känner mig deppig)


image8.
Grannprat

Hej vänner!

Åter en ny vecka. Det är så jävla varmt ute, och jag har så förbannat ont. Var på smärtcentrum i Lund imorse, fick lite nya rörelser att utföra. Jag var helt slut efteråt. När jag kom hem hade äntligen mina recept på smärtstillande kommit, så jag åkte in på apoteket - men jag fick inte ut allt, eftersom läkaren hade glömt att signera det. Kul, va?

Biståndshandläggaren var här idag. De följer bara lagen, men som vårdtagare tycker jag inte att det är rätt alltid. Men det är bara att gilla läget, tyvärr.

Ni kanske är lite små-intresserade av hur Mange ser ut i sin nya look. Därför kommer jag i den här fotoserien utföra vissa poser. För känsliga tittare, så kommer jag även att ha brynja på ett foto.

Dagens visdomsord:
Ta inte rakvatten som munskölj.

Vi hörs imorrn.

P.S. Så här ser jag ut nu (utan skägg, och med Giorgio Armani-brillor):

image7

Jag är fortfarande singel! DS.
Mange mellan Lolo x 2

Hej mina vänner!

Idag har det nästan varit varmare än igår. Visst har jag varit ute med elmopeden, och varit ute och gått med rullatorn, men annars har mesta delen av min tid gått åt att vara inomhus. Just nu känns det som om jag vill vara ensam, jag tycker det är jätteskönt att bara vara inomhus, där man kan vara som man känner, utan nån påklistrad min. För tillfället känns det jättejobbigt, eftersom som jag tidigare berättat, min älskade mamma är i huset rakt över. Att vara så nära, men ändå långt ifrån - är skitjobbigt. Men då får man försöka tänka positivt, som t.ex. genom att damma sin älgsamling. Tröttnade efter 114 älgar, hade minst lika många kvar, och då hade jag bara tagit de som var lätta.

Min kompis, musikproducent-Jerry, var här igår, och försökte lära mig lite om mitt musikprogram på datorn. Kanske klarar jag av det till slut, han kanske får komma 100 ggr, men då kanske det sitter. Iaf hade vi en trevlig kaffestund. Tiden idag har som sagt gått mest till att tänka, har även tränat en hel del - 100 situps * 2, och andra rörelser som jag har fått av sjukgymnastiken, typ att lägga händerna i knät, och ta åt dem på sidan, vilket som för en fullt frisk människa verkar jättelöjligt, är för mig ett helt företag. Ska till sjukgymnasten i Lund imorgon. Just nu har jag tittat på en dokumentär om Lolo Ferrari, om man säger så här: hon hade iaf stora bröst.

Hörs imorgon!

Dagens visdomsord:
Ät inte upp din grannes middag.


Tottes funderare:

Vad är Guds mening med allergier?

Mange har redan ett svar: Gud är inte rättvis.

Nicke Lilltrolls visdomsord:
Kasta inte kniv i gummibåt, för då får du ro som fan.


vät trasa

Hej mina vänner!!!

Idag har det varit oldligt varmt,jag har varit ute med min elmoped och köpt tidningen
sen  har  jag mest varit under min takfläkt.Just nu planerar jag o ta en dusch för jag är  som en våt trasa.
Dom har lovat lika varmt väder imorgon,man är aldrig nöjd, regnar det så e det fel på det
Vihörs i morn.

Dagens visdomsord är: Glöm ej att ställa in glass paketet i frysen.

PHILIPS hp2503

Hej, mina vänner! Tack för att ni åter tittar in. Jag känner mig lite bättre, men definitivt inte bra, värken blir bara värre och värre, men då får man tänka lite positivt, det finns faktiskt de som har det värre.. Jag har anställt Totte-redaktör än en gång.

Jag hade tänkt en snyft-snyft-blogg idag, men fick en idiotisk idé för en timme sen: att på egen hand försöka raka av mitt skägg. Har nämligen hittat en förhistorisk trimmer i min mormors gamla gömmor. Det blev inte riktigt bra, så André i det lilla gula huset får komma och rätta till problemet när han sett färdigt Astrid Lindgren-galan. Det kan vara kul med nytt utseende ibland, eftersom folk är vana vid att jag alltid har skägg.

Min stora fundering är om jag ska raka av mustaschen? Men det är väl lika bra att den åker när André kommer in. Försökte ta en rakhyvel, och försökte rätta till gliporna, men har lite blodiga jack här och där, eftersom jag inte kan kontrollera mina rörelser. Av erfarenhet så får jag, när det är så varmt, utslag under skägget, och även på andra ställen (tolkningen är er egen). Var erbjuden imorse av hemtjänsten, men då tänkte jag "nä", men sen fick jag ett ryck - det kanske slutar lyckligt trots allt. Jag har skickat efter en billast plåster.

Kära vänner, tack för idag, och jag önskar en trevlig helg!

Dagens visdomsord:
Raka er aldrig med en rakhyvel som har rakblad.

Ha det, hörs imorgon!

OBS: det finns faktiskt solskydd 99. Svaret ges lite längre ner på sidan, så ni kan tänka lite medan ni scrollar.Svar: täckjacka


En sjuk Mange

Hej vänner! Är sjuk idag. Har ont i hela kroppen, värken går högre och högre upp - kan knappt röra mig. Jag har anställt Totte som redaktör, och dikterar från min säng. Nille kontrollerar så att Totte skriver rätt.


Idag blir det ingen speciell blogg, men till Tova & Lovisas mamma vill jag säga att jag kommer tillbaka till hösten. Du får gärna ge mig privatlektioner i sång, för du sjunger gudomligt. Har pratat med doktorn idag, och fått utökat mina tabletter. Det är helvete att vara människa - och speciellt en sjuk sådan. Trots att det är 27 grader varmt, fryser jag som om jag vore i Alaska, med -40.


Sköt om er, kära vänner. Hoppas jag mår bättre imorgon.


P.S. Är det nån som läser detta som är cirka 20 år, så söker Totte en flickvän. Det var Nille som gjorde detta tillägg efter att Totte gått.


D.S..


Den oranga tablettens frånvaro

Kära vänner, åter till ordningen! Nu följer dagens blogg, som är till viss mån inspirerad av era kommentarer.

Jeppson nämner i en kommentar där han ville ha texten till "Fritt flygande fåglar", och att spelningen var magisk, och jag håller med, för det är en av de i särklass bästa spelningarna jag genomfört. Denna sensommardag 2004 i en kolonistuga i Landskrona, där bara glädjen sprudlade. Jag hade blivit utlottad som vinst i form av en spelning, och jag fick välja mellan en spelning i Landskrona och en i Gällivare. Jag hade under kvällen jobbat på äldreboendet, och var väl egentligen inte så inspirerad när jag kom dit. Men ju längre kvällen gick, och ju mörkare det blev, kom inspirationen. Som sagt Jeppson, det var en magisk kväll. Och ännu ett tack till Mats som gjorde den här spelningen möjlig, genom att vi fick vara i hans koloniträdgård.

Det är med stor sorg, jag tillkännager att en av mina stora inspirationskällor, Povel Ramel, har dött. Men som han sade vid en intervju, "Det blir ett skratt mindre, när någon man tycker om dör." Du kommer alltid finnas i min skivsamling, Povel. Nu i sorgens timma kan jag även rekommendera sonens Mikael Ramels instrumentala platta med gruppen Fläsket Brinner.

Igår hoppade jag över mina kvällstabletter i hopp om att jag skulle hitta en supekompis, och det blev en granne lite längre bort. Ölen flödade, och Mange blev skitfull, men som tur är, gott folk, så har jag den fördelen nu för tiden att jag har stolen med mig. Jag somnade i min rullstol, och vaknade halv 4 på morgonen. Var inte det minsta bakfull. Nöjd över fyllan. Men när jag satt vid frukostbordet var jag åter tillbaka i tabletträsket.

Mina vänner, tack för idag, vi hörs imorgon.

image5


Blackout

Hej, kära vänner!

Idag blir det ingen blogg, för det är helgdag imorgon, och vi ska hedra Sverige, 6/6.

Vi hörs åter, den 7:e. Ha d. Har druckit, därför ser det ut som det gör. Ha förståelse.


Hål efter piercing

Hej vänner!
Hoppas att ni har haft en skön helg. Är inne i en liten svacka. Så här kommer min blogg.

Åkte färdtjänst. Hade beställt den i god tid. Skulle till sjukgymnasten i Lund. Men det är samma gatunamn som i Landskrona, så jag kontrollerade om jag verkligen skulle till Lund. Jodå, det skulle jag, sa hon i beställningscentralen. Men sen när jag kontrollerade resan innan jag skulle iväg, för jag hade ett annat gatunummer, så skulle jag helt plötsligt bli hämtad på huvudentren på lasarettet? Och de som känner till lasarettet i Lund vet att allt inte ligger på samma ställe.

När jag väl åkte iväg, så blev jag först väldigt glad, för det var en snygg kvinnlig chaufför som körde - som jag inte sett på ett par månader, för att hon varit på Gotland. Jag blev så till mig i trasorna, att jag förstod inte vart vi var på väg. Så när vi väl var inne i Landskrona, frågade jag, "är det fler som ska till Lund?" Då sade den sammetsmjuka stämman, "jag ska lämna dig innan jag hämtar nästa". Men snälla nån! Jag blev helt hysterisk. Jag sade ju Lund! Hon stannade bussen, tog fram sin mobil, och började ringa. "Jag ordnar det här, Magnus, ta det bara lugnt. Det kan bli fel ibland".

Det ordnade sig till slut. Vi körde en tur i Landskrona, och sen med samma bil till Lund. När chauffören ringde bad jag henne även att kontrollera att tillbakavägen flöt, och det var ju tur, för de hade kanske tänkt hämta mig i Haparanda. Eftersom rullstolar rullar väldigt snabbt nu för tiden. Väl åter i färdtjänsten öppnade jag mig för chauffören om min situation, så jag nästan skämdes. Där satt en 39-årig kille och grät ut som Niagara-fallen, och framför mig satt en snygg kvinnlig chaufför. Hade jag varit fri från den här jävla rullstolen, och vi hade hamnat i samma ICA-kö, så hade jag nog försökt ragga på henne.


Jag bad om ursäkt att hon fick bli nån sorts psykolog, men då sa hon åter med sin sammetslena stämma, "jag tror att du behövde det här, Magnus". Tack, Linnette!

Kära vänner, gör era inlägg. På tal om kommentarer, Jeppson, min vän! Låttexten kommer, men eftersom ingenting är nedskrivet och allt finns i min hjärna, och det tar ett tag o få fram information efter operationen, så kommer texten så fort pusselbitarna kommer på plats. Istället för dagens dikt, ersätter jag den med texten till "Fluffigt hår". Hoppas ni är nöjda.

Har kommit till ett stopp.
Kommer inte därifrån.
Hur jag än försöker, är jag kvar
Precis som i livet, när det gäller kvinnor, är mina aktier inte så bra
Men saken är klar -
Mange han har fluffigt hår
Mange han har fluffigt hår
Mange han har fluffigt hår
O va fluffig jag är.

Jag har slutat att tvätta mig,
slutat att raka mig, men jag kammar mig då o då.
Inte för att jag vill det, men jag känner mig tvingad-
annars slår mamma på mig då.
Men en sak är klar -
Mange han har fluffigt hår.
Mange han har fluffigt hår.
Mange han har fluffigt hår.

Sköt om er, vi hörs imorrn.

P.S.

Originalet finns f.ö. här: http://www.allears.se/MyPage.aspx?name=Mangetack
Klicka på "Mange Tack - Fluffigt hår", åt höger.


Dagens fundering: Varför är visst toalettpapper så strävt att man får sår i röven, o annat så mjukt att det går sönder?

Nicke Lilltrolls funderare: Varför säljs korvbröd i 12-pack när korven säljs i 10-pack?

OBS: Nicke Lilltroll är min kompis, o han e medlem i "Totte & hans gäng". De andra medlemmarna e Totte själv, och Daniel på berget. Men de är mest kända som Queer Dogs (Böghundarna), och eventuellt mitt nya kompband.
D.S.


sentimental

Hej mina vänner!
Dagens blogg kommer inte att handla om randigt,om ni nu trodde det ,för dom gjorde vad dom kunfe,dom försökte i allafall. dagens blogg kommer istållet  att handla om otillräcklighet

Det var ett år sedan jag kom till rehabcentrum orup (läs 4/6) från sjukhuset i landskrona.
Då hade jag opererats i Lund,åkt till Landskrona,Lund i gen för en ny op åter till landskrona och sen till orup total utsatthet ,kunde inte göra min personliga hygien ...totalt utlämnad ... kändes förnedrande att kvinnor i min egna ålder skulle hjälpa mig med mina  hygien behov.
likadat i början på orup...
men efter ett par veckor kunde jag sköta min egna hygien igen ...
nu ett år senare ...så är jag beroende av hemtjänsten i min ålder.
klarar inte av att inte göra enkla saker som tex : bädda min säng koka kaffe .
det är tur att hemtjänstpersonalen har förståelse om att mitt humör kan svikta då och då och desutom har jag en mor  tvärs ver gatan som inte längra klarar något själv som bara tynar bort.
Hon har 9 besök  /dygn klarar inget själv från att varit en underbar människa till att bli en grönsak ...vad är detta för liv ? vad menar han egentligen där uppe kan man fråga sig??
vad är detta för liv

så göra egna inlägg min vänner 

 dagens dikt
rummet var sterilt
borrmaskinen lät
hålet läkte
har varit i himmeln
åter på jorden

vi höres imorgon

antiklimax

Hej kära vänner!
I dag blir det en kort blogg!

3-0 till sverige efter 25 min ...jag såg inget själv av matchen eftersom min lilla kära syster skulle se apan totte o zillah på tv_4...
eftersom hon inte är ifrån samma landskap som mig och vi ej ses så ofta ,så fick ju jag som storebro ge vika .

När väl apan totte sjungit sin apiga sång så skulle min syster se arvingarna ...men mig veterligen så har hon inte i sina snart 27 år gillat dansbandsmusik.Helt plötsligt så lyssnade hon precis som hon inte gjort något annat i sitt liv.

Jag satte öronproppar i öronen haha ...

Jag fick dock se andra halvleken av matchen ...och bytte min svettiga t-shirt och bytte till min frächa landslagströja ...och satt mig och njöt i min rullande stol...

Och vad helskotta händer ....jo 3-0 blir snabbt 3-3..Tre minuter återstår ...sverige får straff ...en galen supporter ...ser ut som han drabbats av galna kosjukan springer in och slår på domaren ...
och matchen bryts ...sverige vinner med 3-0 och jag är inte ett dugg glad utan djupt besviken ..pga mina tabletter vågar jag inte ta sprit ..annars hade jag tagit mig en rejäl fylla ...

kära vänner vad tycker ni om denna match ...roligt att få höra era kommentarer :)
här kommer dagens dikt

min dator fungerar
mitt handtag på rullstolen har gått av
har ätit för mkt kött
har kört ifrån min syster
gräset är för högt

tack för idag mina vänner på återseende imorgon

ps jag har en liten fundering ? hur vet man att det verkligen finns 330 mml i en läskburk?hajfensoppa

Tack alla, för all respons på min första riktiga blogg! Eftersom mitt humör går upp och ner, och när detta skrivs har jag rätt ont, så naturligtvis kommer min blogg att handla om mobiltelefoner.

Antingen har en mobiltelefon stora, lätta knappar att trycka på - eftersom jag själv har svårt att trycka - men då får jag inte upp fanskapet, eftersom min telefon är vikbar, och är den öppen så kopplar jag inte menyn. Nä, tacka vet jag Ericssons kära hajfenor.

Och vart man än går, så tror man att folk är psykiskt sjuka, och pratar i luften - när de har headset på. Nä, tacka vet jag de här plingplong-melodierna. Är jag gammeldags? Okej, det finns telefoner som har en mening, då tänker jag på de som verkligen behöver dem, men vad fan - jag är inte en av dom. Jag tycker att det skulle vara nån åldersgräns på mobiltelefoner. 6-7-åringar som har fina mobiler med fina melodier, och som kan allt om att skicka sms. Och en lag om att man bara får skicka ett visst antal sms.

Okej, det är säkert utvecklande, men när jag var barn fick man en plåtbil, och var överlycklig, nu kan ungarna börja tjuta för den mobilen de vill ha. För 15 år sen så behövde man en hel väska för att ha en mobiltelefon i bilen, utveckling är bra, men jag tycker det går för snabbt ibland.

Okej, kära vänner, gör era inlägg om det här lilla ämnet. Nu kommer, som sig bör, dagens dikt:

Jag har missfärgat min tvätt.
Jag har tappat ett glas på golvet.
Jag har köpt nya skor.
Jag har kramat min granne.

Sköt om er, och ha en trevlig lördag!

P.S. Jag har en liten fundering! Slår verkligen Sverige Danmark i fotboll ikväll?
Och varför kan man inte köpa fyllda svarta oliver? D.S.

OBS Eftersom jag inte kommer att spela ute på ett tag, gå in på min länk och lyssna & njut:

http://www.allears.se/MyPage.aspx?name=Mangetack

Rosa = killigt

Hej, kära vänner - och välkomna till min blogg! Här kommer jag i stort sett dagligen att skriva om saker som ligger mig varmt om hjärtat. Om ni inte visste det, så har jag pga operation hållit mig borta ett tag, och jag känner att det minsta jag kan ge tillbaka till er är en liten blogg.

Varför är min bakgrund rosa? Är jag homosexuell?
NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!
absolut inte! Kvinns är nåt utav det bästa som finns, det är bara så att jag gillar färgerna rosa, lila, turkos, apelsingul, och har rosa byxor, rosa tröja, turkosa byxor, röda byxor, och tycker generellt att den manliga delen inte vågar stå för vad de tycker, utan är så rädda för omgivningen. Gör som jag, skit i vad andra tycker! Huvudsaken är att du mår bra.

Gör gärna era inlägg om saken, och kom gärna med tips på vad jag ska ta upp i min lilla blogg. Jag kommer avsluta varje blogg med en liten dikt - som inte rimmar! Och som beskriver lite om vad jag känner för stunden, när detta skrivs:


Just nu är jag nöjd.

Jag har köpt glass av glassbilen.

Jag har vägt mig.

Jag har gått ner.

Jag är nöjd att vädret är så fint.

Däremot är jag missnöjd att jag svettas som en swimmingpool.

Jag är nöjd att mina vänner finns.

Sköt om er! Vi hörs imorrn.


P.s . Jag har en liten fundering? varför har kontorsfolk i allmänhet smårutiga skjortor eller randiga?
varföf finns det inga barbröstade eller lättklädda brudar framför sina datorer i ett kontorslandskap? D.S


RSS 2.0